Sälja Lägenhet / Bostadsrätt

Vi säljer din bostadsrätt i Upplands Väsby

Vi står vid din sida hela vägen om du planerar att sälja din lägenhet i Upplands Väsby. Vi har sålt ett stort antal bostadsrätter och vet precis när det är rätt läge att sälja, vad du som säljare bör tänka på och hur du kommer igång.

Kontakta oss om du vill sälja din bostadsrätt i Upplands Väsby. Vi hjälper dig till en bra och smidig affär!

Kontakta oss för en obindande värdering

Första steget mot en lyckad försäljning av lägenhet/bostadsrätt ät att träffa oss på Fastighetsbyrån i Upplands Väsby. Du är självklart välkommen att kontakta oss även om du inte har tagit ett slutgiltigt säljbeslut. Vi kan komma hem till dig och värderar din lägenhet så att du vet vilka summor du kan röra dig när det är dags att köpa nytt. Om du sedan bestämmer dig för att sälja din bostadsrätt så finns vid din sida hela vägen fram till flytten.

Marknaden för lägenheter är god under större delen av året, inte minst i Upplands Väsby och hela Stockholmsområdet, där bostadsmarknaden har varit het i många år. Därför är det svårt att säga om någon tid av året är bättre.

Köparen bestämmer när det är bäst att sälja en lägenhet

Som en tumregel kan man säga att köparen kan styra när det passar bäst att sälja bostadsrätt. En liten lägenhet kan vara lagom för studenter, då får du nog ut mycket nära terminsstart. Inte minst med tanke på att Upplands Väsby har en stark närhet till både Uppsala, Stockholm och inte minst Arlanda. En större bostad med en fin uteplats kanske ger bättre utredning inför sommaren. Annars så är det stora skillnader lokalt, men i Stockholmstrakten brukar det sällan gå trögt att sälja bostadsrätt.

Information som vi behöver inför affären

Om du har oss vid din sida när du ska sälja din lägenhet så kan du lämna över det mesta till oss. Men det finns några detaljer som en mäklare behöver veta för att kunna göra ett fullgott arbete.

  • En ritning av bostaden
  • Uppgifter om bostadens uppmätta area (gärna inklusive ett intyg).
  • Uppgifter om din bostadsrättsförening som exempelvis årsredovisning, stadgar och ekonomisk plan.
  • Uppgifter om avgiften.
  • Uppgift om eventuell pantsättning.

 

Sälja lägenhet i Upplands Väsby – processen i korthet

När en lägenhet ska säljas börjar vi med en värdering, vi erbjuder en kostnadsfri och obindande värdering. Vi väljer dig även att välja marknadsföringskanaler. Annonser på sajter som Hemnet och Blocket Bostad är viktigast numera, men lokalpressen och vår egen hemsida är även utmärkta skyltfönster.

Därefter tar vi fram en objektbeskrivning inför visningen. Det är viktigt att alla detaljer är korrekt och att bilderna är trevliga och säljande. Sedan är det dags för visning – vi kan självklart hjälpa till med att styla lägenheten om så önskas.

Vanligt med budgivning

Är många intresserade av din bostadsrätt så kan det bli fråga om budgivning, om du inte får ett så högt bud att du väljer att sälja direkt. När du accepterat ett bud är det dags för avtalsskrivning, som oftast sker på mäklarkontoret, Det är först när överlåtelseavtalet är skrivet som affären är klar. I samband med avtalsskrivningen avtalar du om en tillträdesdag med köparen om det inte redan är gjort. När sedan betalningen är överförd så överlämnas nycklarna och affären är klar.

Har du några mer frågor om att sälja lägenhet så är det bara att kontakta oss. Vi kan bli din mäklare i Upplands Väsby.

Välj en mäklare med god lokalkännedom. Vi hjälper dig till en god bostadsaffär.